headphones sellers in hk,seling koss andsennheiser

所有形式耳機與耳機驅動器相關討論,耳機系統專區.

版主: aeolusyung, zhang230631, suzumiyaminami

headphones sellers in hk,seling koss andsennheiser

文章ngrd 發表於 週一 1月 14, 2002 7:30 pm

in hongkong, not much shopping malls selling headphones~~
i can only see the major japanese brands....
like sony, ath, panasonic......
like koss, sennheiser...i can't find them in hk~
can anybody tell me how can i find sellers of these brands?(pls dun tell me yau sing in mongkok........)
cos i want to find sennheiser hd-414 and mx-500 in hk.........
ngrd
SR40
SR40

文章tony 發表於 週一 1月 14, 2002 9:10 pm

ssp 永盛見過
條街入面應該都仲有舖頭有賣

上次有人話旺角賣k501 $1400
究竟係邊間度睇?
tony
SR80
SR80

文章nnnn 發表於 週二 1月 15, 2002 9:38 am

那個人就是我

之前妗L貨, 我問坉n拿貨要幾錢, 他說1300
幾個月後

有現貨了, 賣$1700 -____-!!
nnnn
SR60
SR60

文章tony 發表於 週二 1月 15, 2002 5:58 pm

即係邊間邊度??
仲有邊度有多d 耳機睇?
tony
SR80
SR80

文章ngrd 發表於 週二 1月 15, 2002 9:11 pm

tony, what is ssp?
and i know wing sing in shum sui po ar~
there is a few headphones avaliable~~~
but no hd-414.....the sellers said it's out of stock~
by the way, thx a lot~~~

and can u and anybody recommend any headphones priced under 300hkd?
ngrd
SR40
SR40

文章tony 發表於 週三 1月 16, 2002 1:38 am

ssp = sham shui po
sennheiser香港有代理
不過我唔記得左電話
你去呇a網頁應該可以搵到

我都係岩岩玩headset jar
手上有對elite 840都唔錯 ($200)
$300以下仲有冇好d 就真係唔多清楚喇
tony
SR80
SR80

文章阿毛 發表於 週三 1月 16, 2002 1:44 am

純插花
我很愛逛深水涉:D

————————
音響跟劇場,都是一種虛擬性的真實:P
阿毛
論壇顧問
論壇顧問

文章ngrd 發表於 週三 1月 16, 2002 2:50 am

icic~~~
thx very very much~
if there's any new places selling gd headphones, pls tell me~~
ngrd
SR40
SR40

文章nnnn 發表於 週三 1月 16, 2002 9:38 am

純插花
我很愛逛深水涉:D

————————

阿毛兄, 上次說要找你, 但怕言語不通
你搞劇團的事會忙, 下次看看可不可一起逛

K501 我是在花園街那一列電器舖見到的
車口有好幾隻AKG就是了
nnnn
SR60
SR60

文章tony 發表於 週三 1月 16, 2002 11:42 am

花園街....
得兩間
相機中心睇過冇
另一間印象中唔係白店
好多貨都mark到好低價
要個時就話冇貨

香港呢邊都幾多人玩耳機wor
幾時得閒搞下meeting?
tony
SR80
SR80

文章阿毛 發表於 週三 1月 16, 2002 1:07 pm

4n兄

沒關係
我可以帶翻譯啊:D
下次去一起逛逛吧:)

————————
阿毛
論壇顧問
論壇顧問

文章南昌公園 發表於 週三 1月 16, 2002 4:26 pm

4n兄

沒關係
我可以帶翻譯啊:D
下次去一起逛逛吧:)

————————

七、八年前第一次自己去香港,想要買音響、電器類,問了飯店的人員,他們教我去深水涉,發現香港的中華商場,買了一台汽車用的SONY單片CD主機,花了台幣六千元,當時台灣這種單片主機最便宜都要萬把塊,有了這次經驗,只要有空我就會去閒逛。很高級的東西好像不多,我兩年多前帶回的一千五百台幣的VCD機就是那裡買的,兩、三個月後再光華商場才看到最便宜的VCD機降到三千元以下了。語言應該不是逛深水涉的問題吧,有不少大陸老鄉也在那兒呢。

現在只想好好的聽音樂
南昌公園
SR225
SR225

文章tony 發表於 週四 1月 17, 2002 12:54 am

究竟....
這裡誰是香港人
誰是台灣人?

現正努力學習國語
語言白痴的我就是怎樣也講得不好
tony
SR80
SR80

文章阿毛 發表於 週四 1月 17, 2002 2:01 am

究竟....
這裡誰是香港人
誰是台灣人?

就我跟南公是插花的台灣人啦:D

————————
阿毛
論壇顧問
論壇顧問

回到 新耳機系統討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 127 位訪客